Salvador Macip (Blanes, 1970) va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona (1988-1994) on també es va doctorar en Genčtica Molecular i Fisiologia Humana (1998). Entre finals del 1998 i principis del 2008 va treballar a l'hospital Mount Sinai de Nova York fent recerca oncolōgica. Des del 2008 continua aquestes investigacions al Mechanisms of Cancer and Ageing Lab que dirigeix a la Universitat de Leicester, Regne Unit. Els seus estudis han contribuīt, entre altres coses, a definir nous tractaments per la leucčmia.

El 1995 va quedar finalista del XIX Premio Antonio Machado amb el conte La bčstia amagada (publicat al recull Los mosquetones ebrios y otros relatos). La seva primera novelˇla, Mugrons de titani, coescrita amb Sebastiā Roig, va guanyar el premi Vall d'Albaida el 2005. El 2006 va guanyar el VII premi Vila d'Almassora amb el recull de contes Quina gran persona! La seva segona novelˇla en solitari, El joc de Déu, va obtenir el III Premi Ictineu a la millor novelˇla fantāstica escrita en catalā. El 2010 va guanyar el premi Joaquim Ruyra per Ullals, coescrita de nou amb Sebastiā Roig, novelˇla de la qual ell mateix en va escriure el guiķ per a l'adaptaciķ cinematogrāfica. El 2012 va guanyar el 1r Premi Carlemany de Foment de la Lectura amb la novelˇla Hipnofōbia i el 2016 el Ramon Muntaner per Herba Negra.Els seus llibres han estat traduīts al castellā, al francčs, a l'italiā, a l'alemany, a l'anglčs, al portugučs i al gallec. Des del 2005 escriu el blog personal bloGuejat, una entrada del qual figura en el llibre La catosfera literāria 08.

En el camp de la divulgaciķ científica, ha publicat quatre llibres, ha guanyat el XIX Premi Europeu de Divulgaciķ Científica i el XIX Premio Nacional de Ediciķn Universitaria (ambdķs per Jugar a ser déus, amb Chris Willmott), va portar un blog de divulgaciķ per a El Mundo (2009-2011) i actualment escriu per a El Periķdico, la revista Esguard i l'Ara. Va fer la secciķ de cičncia del programa de rādio Via lliure de RAC 1 entre 2010 i 2014 i des del 2017 colˇlabora al programa "El Balcķ" de la Cadena SER.

Fitxa al Qui és qui de la Instituciķ de les Lletres Catalanes

Entrada a la Viquičdia

Pāgina a l'AELC

Facebook

Twitter