El rei del món és una novel·la d'acció. És un retrat dels ídols de masses, de les passions que desperten i de com són usats per a manipular el públic. També és un llibre sobre la indústria de la música, una road movie camuflada i una història d'amor extrema, tot ambientat als USA de principis del segle XXI.

Vaig escollir el món del hip hop com a decorat perquè m'interessava especialment després de tenir-lo a prop aquests darrers anys que he passat a Manhattan (uns quants d'ells al Spanish Harlem). M'he pogut acostar a personatges molt semblants als que surten a El rei del món, afroamericans que viuen al Bronx, a l'epicentre de la cultura del hip hop, com el protagonista. També he pogut anar a sessions de gravació, he conegut productors, músics, amateurs i professionals i he parlat amb executius de companyies de discs. A més, he tingut la sort de poder visitar els escenaris que surten al llarg del llibre, des dels de Manhattan als dels pobles perduts del desert de Califòrnia.

La novel·la la vaig començar l'any 2000, quan a Nova York encara hi havia les Torres Bessones, amb el títol provisional de Els nous déus. Després de l'onze de setembre la vaig deixar aparcada un bon temps. Es feia difícil escriure sobre atemptats terroristes a Manhattan: la ficció era massa propera a la realitat. Finalment la vaig reprendre i vaig acabar una primera versió a finals del 2005. Li va caldre un bon repàs abans no va estar a punt del tot. Al final li vaig canviar el títol per Déus i fills de puta. Després de parlar amb els editors, però, el vam canviar un cop més per un de menys provocador, que ha estat el definitiu.